Koska puhelimen akun nopea tyhjeneminen on tuttu ongelma lähes kaikille puhelimen omistajille, on akun kestävyys myös tärkeä kriteeri uutta puhelinta valittaessa. Valitettava tosiseikka on, ettei nykyajan puhelimissa akun kesto ole samaa luokkaa kuin entisissä yksinkertaisissa matkapuhelimissa, joissa akku saattoi kestää yhdellä lataamisella joka viikon. Tämän vuoksi vanhat nostalgiset matkapuhelinmallit ovat nousseet uuteen suosioon.

Toisaalta uusissa monipuolisissa älypuhelimissa on kuitenkin paljon käytännöllisiä toimintoja, jonka vuoksi älypuhelin suhteellisen lyhyttä akunkestoa voi sietää. Älypuhelin on laskettavissa jo lähestulkoon välttämättömyydeksi nykyajan kiireiselle ihmiselle, joka haluaa olla tavoitettavissa vuorokauden ympäri ja perillä asioista ajasta ja paikasta riippumatta. Puhelimen akunkestoa voi toki pidentää käyttämällä puhelinta oikein, mutta myös eri puhelinmallien akunkestävyydessä on eroa.

Tässä artikkelissa esittelemme muutaman mallin, joita kestävää akkua arvostavan ja sellaista havittelevan kannattaa harkita uudeksi puhelimekseen.

  • Lenovo P2

Monissa akunkestoa mittaavissa vertailuissa Lenovo P2 on ehdoton ykkönen. Se on varustettu erittäin suurella 5100 mAh-akulla, joka on huomattavasti kilpailijoiden malleja kestävämpi. Lisäksi puhelimessa on pikalatausominaisuus, joka mahdollistaa jopa 10 tunnin virran lataamisen 15 minuutissa. Lenovo P2-mallissa on 32 gigatavun massamuisti ja 13 megapikselin kamera sekä paljon muita käytännöllisiä ominaisuuksia, joita pitkän akunkeston avulla on kätevä käyttää.

  • Huawei Mate 9

Hyvän akunkeston lisäksi kiinalaisen Huawein Mate 9 -mallia kehutaan sen näytön suuresta koosta. Huawei Mate 9 onkin malliltaan niin niin sanottu ”phablet”, eli kooltaan älypuhelimen ja tabletin välimuoto. Tämän vuoksi Huawei Mate 9 sopii erinomaisesti lukemiseen ja esimerkiksi videoiden katseluun.

Näyttö on pienempiin kilpailijoihinsa verrattuna miellyttävä myös vaikkapa pidempiin elokuvailtamiin, vaikka toki se ei ole mikään elokuvateatteri. Huawei Mate 9 sisältää 4000 mAh -akun sekä ja pikalatausominaisuuden, jonka avulla akun saa ladattua erittäin nopeasti käyttövalmiiksi. Huawei Mate 9 tarjoaa 64 Gt muistia ja 20 megapixelin kameran. Sen design on tyylikäs ja ohut ja sitä hallitsee uudistettu sormenjälkilukija, joka pitää puhelimen tiedot turvassa tunkeilijoilta.

  • Asus Zenfone 3 Max

Asus Zenfone 3 Max -mallin erinomaisiin akkuominaisuuksiin kuuluvat muun muassa mahdollisuus ladata OTG-adapterin avulla puhelimesta virtaa myös kaverin puhelimeen sekä Super Saver –energiansäästötila, joka optimoi akun käytön mahdollisimman pitkäksi. Puhelimessa on suuri 4100 mAh-akku, joka varmistaa akun keston koko päiväksi. Asus Zenfone 3 Max tarjoaa kohtuullisenkokoisen 32 gigatavun muistin ja 16 megapikselin kameran.

  • Motorola DROID Turbo 2

Motorolan Yhdysvaltojen markkinoille lanseeraama DROID Turbo 2 -puhelin on tunnettu kestävästä akustaan, mutta valitettavasti se ei ole myynnissä Euroopassa. Euroopan markkinoille on kuitenkin tarjolla vastaava Motorola Moto X Force-malli, jonka ominaisuudet ovat lähestulkoon identtiset DROID Turbo 2 -puhelimen kanssa. Sekä DROID Turbo 2 – että Moto X Force- mallien erikoisuuksia ovat erittäin kestävä ShatterShield-näyttö, joka on yhtiön lupausten mukaan täysin särkymätön ja kestää mitkä tahansa kolhut ja putoamiset.

Molemmat mallit ovat varustettu kestävillä 3760 mAh-akuilla. Lisäksi puhelimissa on laaja 32 tai 64 megatavun muisti sekä erinomainen 21 megapikselin kamera.

  • Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8+ -puhelin on tunnettu kauneudestaan, joka johtuu tyylikkäästi integroiduista painikkeista ja hillitystä Infinity-näytöstä, jotka luovat rajattoman vaikutelman puhelimeen. Puhelimen akkuun on kiinnitetty erityistä huomiota sen jälkeen, kun Samsungin Galaxy Note 7 -puhelimet jouduttiin vetämään myynnistä vaarallisen akkuvian vuoksi.

Samsung Galaxy S8+ onkin saanut kiitosta akkunsa kestävyydestä. Puhelimessa on 3500 mAh-akku, joka markkinointilupausten mukaan riittää yli kolmen vuorokauden musiikintoistoon, vuorokauden puhumiseen tai 18 tunnin videontoistoon.