Oletko hankkimassa uutta läppäriä? Uuden tietokoneen ostaminen on aina jännittävä prosessi ja tarjolla olevat vaihtoehdot voivat pistää kokeneenkin koneenkäyttäjän pään pyörälle. Mikä on paras valmistaja? Minkälainen prosessori koneessa tulisi olla? Entä näytönajuri? Mikä kone sopisi parhaiten budjettiini? Kysymyksiä on lukuisia ja me tahdomme tarjota niihin vastauksia.

Ennen konekaupoille suuntaamista on tärkeää, että olet kartoittanut koneen käyttötarpeet itsellesi. Tuleeko läppäri lähinnä toimistokäyttöön, vai etsitkö varsinaista pelaamiseen suunniteltua läppäriä? Pöytämallisia koneita enää harvat ostavat kevyeen viihde- tai työkäyttöön, sillä raskaita prosessointeja vaativia työtehtäviä, kuten videokuvan editoiminen tai virtuaalivaluutan louhiminen, lukuun ottamatta kannettava tietokone, eli läppäri, on aivan käypä peli päivittäiseen käyttöön.

Olemme tehneet laajaa vertailua ja listanneet tämän hetken parhaita läppärimalleja akunkestonsa perusteella, jotta sinun ei tarvitsisi kuluttaa aikaasi siihen!

MacBook Air 13”

Applen pieni, mutta pippurinen tehopakkaus on markkinoiden parhaita läppäreitä, joka kestää aktiivistakin koneen käyttöä koko päivän (12 tuntia). Tehokkailla i5- tai i7-siruilla varustetuttujen MacBook Airien valmiusaika valmistajan mukaan on peräti 30 päivää. Vakuuttavan suuri litiumpolymeeriakku latautuu täyteen muutamassa tunnissa ja se kestää täydellä latauksella komeasti koko työpäivän ajan.

Hyvän akunkeston ansiosta koneen USB-portista saa virtaa myös muille laitteillesi. Lataa puhelimesi ja pelaa samalla slottipelejä netissä vaikka lounastunnillasi tai työmatkalla. Ohuenohut MacBook Air kestää itsekin pelikäytössä kohtalaisen hyvin, joten pitkän päivän päätteeksi virtaa riittää vielä pieneen pelisessioonkin! Parhaimmillaan malli kuitenkin soveltuu toimistokäyttöön ja liikkuvan ihmisen luotettavaksi työkaluksi.

Lenovo ThinkPad X270 12,5”

Kiinalainen tietokonevalmistaja Lenovo on hiljalleen ottanut oman osansa kansainvälisistä läppärimarkkinoista ja luetaan jo viiden suuren tietokonevalmistajan (Lenovo, Apple, Microsoft, Acer, HP) kastiin. Erityisesti yrityskäyttöön suunnattu ThinkPad X720 on MacBook Airin lailla varusteltu Intel® Core™ -suorittimilla ja Lenovon insinöörit ovat onnistuneet laihduttamaan koneensa uskomattomaan 1,32 kilogramman kokoon. 12,5-tuumaisella näytöllä varusteltuun tehokkaaseen koneeseen luvataan jopa 21 tunnin akun kestoa, mutta käytännössä

Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustetulle ThinkPad X270:lle virran tuottaa yhteensä yhdeksän akkukennoa 72 wattitunnin teholla. 2,7 gigahertsin suorittimen sisältävä lippulaivamalli on erittäin hyvä vaihtoehto peliläppäriksi.

Microsoft Surface Book 13,5”

Microsoft ei edes yritä peitellä, että se kilpailee Surface Bookillaan suoraan Applen läppäreitä vastaan. Itse asiassa yhtiön tuotesivulla löytyykin ”vertaa Maciin” -osio, jossa Surface Bookin ominaisuuksia voi verrata rinta rinnan Mac-tietokoneisiin. Surface Bookin ominaisuudet ovatkin melkoisen vaikuttavia: 16 tunnin akunkesto, irrotettava kosketusnäyttö, korkeintaan 1 teratavun verran tallennustilaa SSD-levyllä yms. Microsoftin mukaan mallin akku kestää jopa 16 tuntia videoiden katselua.

Irrotettava näyttö muuttaa Surface Bookin hetkessä tehokkaaksi tabletiksi, jota voi näppärästi käyttää laitteen mukana tulevalla Surface-kynällä. Tämä ominaisuus tekee Surface Bookista todella monikäyttöisen läppärin, joka muuntautuu silmänräpäyksessä tehomyllystä kevyeksi tabletiksi. Sopii käyttötarkoitukseen kuin käyttötarkoitukseen, mutta onkin kilpailijoihinsa verrattuna hintavampi vaihtoehto.

Dell Latitude E7270 12,5”

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, listaltamme löytyy Dellin yritysmarkkinoille suunnattu Latitude E7270. Malli ei ole Dellin 7000 Seriesin päätuotteita, mutta yhtä lailla suorituskykyä ja tehoa löytyy listan muihin läppärimalleihin verrattuna. Valmistajan sivuilta ei löydy tarkkoja speksejä laitteen akun kestolle, mutta puolueettomat laitetestit antavat tälle Dellin läppärimallille testituloksia 12 tunnista ylöspäin, riippuen testaajasta ja testitavasta.

Latituden sisällä käyttöjärjestelmänä jyllää Windows 10 Pro, mutta pelikäyttöön kone voi olla hieman turhan kallis. Pääkäyttötarkoitukseensa, eli toimistotyöhön se silti sopii erittäin hyvin.